August 27, 2011

Terima kasih...

Walaupun blog ini belum disiapkan sepenuhnya...sy tetap ingin menulis =)

Bismillahirahmanirrahim…

Alhamdulillah, syukur,…=)

Saya selamat tiba ke negeri kesayangan jam 2.40 ptg, lebih kurang 2 jam 40 min dr bertam. Hari ni saya tak blh memandu mcm Schumacer, mana tidaknya, speed trap ntah kat mn2 ja…sapa nak bayar klu dah kena…=), sy tgk kereta lain pun tak laju sgt…sumenya dlm 120/j…tpnya sy sgt mengantuk sms memandu, ALLAH, hnya DIA yg m’bantu sy saat itu…

Praktikum dah berakhir, sekejap saja masa berlalu, terlalu sekejap saya rasakan…namun sekejap ini jugalah yg banyak mencatat sebuah memoir perjalanan. Lain benar praktikum ini, masakan tidak, banyak peristiwa yg manis dan sedikit yang pahit sepanjang 8 minggu ini. Walaupun ada yg pahit, namun ia tetap manis untuk dikenang…=)
Perjalanan perlu diteruskan, 5/9 akan bermula kuliah, mcm biasa, dan saya perlu bersedia dengan assignment yg perlu dihantar, kajian tindakan dan mgkn mcm2 lg…lumrah menjadi pelajar, apa perlu dibimbangkan…=)

Owh, jauh saya pergi, sy ingin kisahkan sedikit tentang praktikum yg sy lalui bersama 4 orang sahabat saya. Ya, sahabat yg sentiasa susah dan senang bersama…
Alhamdulillah, sy mendapat guru pembimbing yang baik, cantik …, =), bukan sj cantik tp sangat komited dalam menjalankan tugasanya.( GB pun mengakuinya) Kalau tak masakan beliau mendapat anugerah cemerlang. Terima kasih buat ustazah Sharifah Yahya @ kak Pah. Terasa benar diri ini dibimbing…=) Banyak tunjuk ajar yg diberi, teguran yg berbentuk nasihat akan saya gunakan sebaiknya…Untuk kak pah, terima kasih banyak2, hanya ALLAH sj yg dapat membalasnya…Barakallahufiki…

Sahabat saya yg juga sekelas, Hawa, bertuah juga, mendapat guru pembimbing yang sgt rajin serta begitu komited. Ustaz Rasyiddin. Hawa pun bertambah rajin….=)

Begitu juga dengan ustaz dan ustazah di sekolah ini, kak norma, kak nisah, kak kinah, kak shairah, kak sue, kak hasnah, kak zu, kak muna, kak faizah, kak joana kak khairiyah,,ust sabri, ust zam, ust aswad, ust syidin, & kak pah sumenya rajin-rajin…moga ganjaran dunia dan akhirat bakal kalian perolehi…=) Jujurnya saya gembira mendapat sedikit pengalaman dari kalian. Terima kasih juga buat kalian yang banyak membantu saya dan sahabat2 sepanjang berada di SKBI…


kak pah dan ust syiddin, guru pembimbing saya dan hawa...=)


Walau tiada yg membaca entry ini, sy tetap ingin menintakan rasa, agar ia tidak terbuku dihati. Kelak rasa itu akan mati dibuai mimpi…=)

Terima Kasih buat semua, kalian memberi satu pengalaman buat saya yg baru bertatih. Doakan saya agar terus diberikan kekuatan …Barakallahufikum.

Cukuplah tinta rasa saya untuk kali ini, banyak yg ingin sy kongsikan namun kesuntukan waktu menghalang sy untuk terus menintakan rasa…=)

0 bunga:

Post a Comment

Sampaikan kepadaku walau satu ayat.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More