February 22, 2010

BUAT KALIAN...

Dengan nama ALLAH yg maha pemurah lagi maha penyayang


Kudedikasikan warkah ini buat insan-insan yang menjadi tulang belakang perjuangan ini. Terima kasih buat kalian yang sentiasa ada ketika susah dan senang, ketika jatuh dan bangun, ketika duka dan ketawa…

Kasih dan sayang kalian hanya ALLAH yang mampu membalasnya.

Buat ibu yang tercinta, kasih dan sayang mu tiada gantinya. Ketika duka kaulah pengubatnya, ketika aku jatuh kau menghulurkan tanganmu. Ketika gagalnya aku, kaulah penyuntik semangat. Ketika sakitku, kaulah wasilahnya . Ketika marahku, kaulah insan yang meyabarkanku. Ketika gelojohnya keputusanku, kaulah penasihatku.

Ibu,
Sabarmu semangatku, marahmu kebaikanku, kasihmu tiada duanya. Sakitmu ketabahanku, dukamu pengajaranku. Ya ALLAH, kasihilah ibuku sebagaimana dia pernah mengasihi aku ketika aku kecil hingga sekarang.

Ketahuilah ibu, kasihku buatmu juga, mungkin kasihku tidak mampu sebesar kasihmu, namun ku mohon padamu ILAHI, jangan jadikan aku anak derhaka.


Buat abah tersayang, jasamu mana mungkin akan berbalas. Ketika buntuku, nasihatmu penemanku, ketegasanmu bentengku, semangatmu kekuatanku. Keringatmu pengajaranku. Kasihmu penawarku. Pengorbananmu fikiranku…

Ketika jatuhnya aku, dialah pemberi paling setia. Hanya sedikit bicaranya sudah mampu membuatkan aku berfikir. Hikmahnya ketenanganku. Biar kerap kali aku menyusahkan dia, tidak pernah terluah keletihan dibibirnya

Ketahuilah abah, kasihku juga buatmu, mana mungkin kasihku padamu mampu sebesar kasihmu padaku, namun doaku pada ILAHI, jauhkan aku dari sifat anak derhaka.

Buat ibu dan abah, cinta kalian buat kami adalah cinta tanpa syarat. Hanya DIA yang berhak memberi yang terbaik atas segala kebaikan yang kalian curahkan.

Buat adik-adikku….
Kalianlah semangatku, tawa kalian penawar duka, gurau kalian penawar rindu.
Wahai adik-adikku, jadikan diri kalian penolong agamaNYA. Dunia ini sementara sifatnya, semua itu atas kasih dan sayangNYA, pinjaman sementara. Sedarlah, kita tidak punya apa-apa, satu masa nanti, pasti ia akan kembali pada fitrahnya. Kita tidak punya hak untuk mengahalang, kerana kita bukan pemiliknya. Redhalah kalian dengan setiap ketentuan. Bersyukurlah kalian atas segala anugerah.

Buat sahabat-sahabat seperjuangan…

Terima kasih atas budi baik kalian, segala bantuan yang diberikan. Buat semua sahabat-sahabat yang pernah bersama, susah dan senang diharungi, duka dan tawa juga ditempuhi. Buat yg pernah bersama ketika jatuh dan bangunnya aku, semangat kalian mana mungkin dilupakan. Biar kita susah sekarang agar generasi akan datang merasai nikmatnya. Biar kita berkorban masa, agar Islam tertegak. Biar satu masa nanti, ISLAM itu dijulang tinggi. Biar dimana jejak kita, di situ ada kalimah tayyibah …lailahaillALLAH….

Ya ALLAH, ampunilah dosa-dosa kami, kami hamba yg hina disisimu. Bantulah kami dalam tiap langkah kami. Jadikan kami tergolong dalam golongan orang yang bersyukur.

Ya ALLAH ya tuhanku, kasihilah insan-insan ini, aku bersaksi bahawa mereka pernah melakukan kebaikan terhadapku. Dekatkan hati mereka denganMU YA ALLAH. Kuatkan hati mereka, majukan langkah mereka untuk agamaMU. Berkatilah hidup mereka, limpahkan kasih dan sayangMU pada mereka…ameen ya ALLAH

لا إله إلاّ الله
إلهاً واحداً و نحن له مسلمون

0 bunga:

Post a Comment

Sampaikan kepadaku walau satu ayat.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More